Hlavní obsah

Jaguar lehce občerstvil kupé F-Type, nová je edice 400 Sport

Novinky, maž

Jaguar mírně občerstvil své sportovní kupé F-Type. Nová je kromě odlehčených sedaček a multimediálního systému pouze limitovaná edice 400 Sport. Jinak prakticky vše zůstalo při starém.

BEZ KOMENTÁŘE: Jaguar F-Type 2017Video: Jaguar

 
Článek

Design model F-Type je natolik nadčasový, že výrazných změn nebylo potřeba. Pozornější čtenáři si všimnou lehce modifikovaného předního nárazníku, přední světlomety nyní mohou být s technologií full LED.

Uvnitř je nový multimediální systém, který díky spolupráci s firmou GoPro umožňuje nahrávat včetně základní telemetrie. Potřebujete k tomu čipovou kameru od tohoto výrobce, řídící jednotka Jaguaru pak dodá informace o rychlosti, přetížení, zařazené rychlosti nebo úhlu natočení volantu a díky aplikaci vše nahraje do obrazu.

Foto: Jaguar

Jaguar F-Type (2017)

Foto: Jaguar

Jaguar F-Type (2017)

Uvnitř jsou také nové sedačky, které ušetřily proti těm původním osm kilogramů. Jaká je jejich celková hmotnost ale britská automobilka neuvádí.

Hlavní změnou je tak edice F-Type 400 Sport. Ta posílila o 20 koní: přeplňovaný šestiválec je nově naladěn na 294 kW (400 k) při 6500 otáčkách a točivý moment vrcholí na hodnotě 460 Nm.

V nabídce je verze s pohonem zadní nápravy (0-100 km/h za 5,1 s) nebo všech čtyř kol (4,9 s), u obou je nejvyšší rychlost elektronicky omezena při 275 km/h.

Nové provedení dorazí během následujících dvou měsíců, ceny zatím Jaguar nezveřejnil.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Jaguar F-Type

Foto: Jaguar

Jaguar F-Type (2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám