Hlavní obsah

Interiér budoucnosti? SUV Aehra má výsuvnou obrazovku napříč palubní deskou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nově představené startupové SUV z Milána Aehra poprvé ukazuje svoji kabinu. Prostorný interiér dostal mimo jiné i patentovanou funkci výsuvného displeje, který palubní desku přemění na domácí kino.

Foto: Aehra

Interiér SUV Aehra.

Článek

Startupové SUV Aehra bylo představeno už před několika týdny, ale oficiální prezentace neobsahovala fotografie futuristické kabiny. To se ovšem během minulého týdne změnilo a dnes už máme možnost spatřit neobvyklé pojetí interiéru s futuristickými prvky.

Kabina středně velkého SUV Aehra se rozprostírá za nůžkově otevírajícími se dveřmi a uvnitř auto nabídne masivní palubní obrazovku, kterou lze vysunout a tím znásobit její plochu. Vůz tak lze přeměnit skoro na domácí kino na kolech.

Displej, který tvoří značnou část palubní desky, standardně spolupracuje s menšími obrazovkami po stranách, které fungují jako zpětná zrcátka. Automobilka nezveřejnila, jakou úhlopříčkou obří monitor disponuje, ale je známo, že si zakladatelé startupu systém rozvinutí displeje patentovali.

Foto: Aehra

Interiér SUV Aehra.

Filippo Perini, hlavní designér společnosti Aehra, řekl: „S plně vysunutou obrazovkou mohou cestující relaxovat a užívat si film, třeba když se auto nabíjí nebo když rodiče čekají na vyzvednutí dítěte ze školy či večírku. Pro podnikatele a manažery navíc vůz nabídne i prostorný interiér a obrazovku pro videokonferenční hovory.“

Mimo to se mohou zákazníci těšit třeba na ambientní osvětlení a ručně šité kožené čalounění. Vůz se bude vyrábět v pětimístné či čtyřmístné variantě. K SUV se na jaře příštího roku přidá i sedan a oba modely následně na trh dorazí koncem roku 2025.

Italové ukázali nové elektrické SUV. Aehra má obrovskou baterii

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám