Hlavní obsah

Infiniti se stahuje ze západní Evropy. V Česku se neprodává už čtvrtým rokem

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejtěžší je přiznat si porážku. Značka Infiniti to zvládla a přiznala, že v Evropě nejsou prodeje takové, jaké očekávala. V reakci na to se stahuje ze západní Evropy a ukončuje výrobu dvou modelů.

Foto: Infiniti

Infiniti Q60 Project Black S

Článek

Infiniti je projekt značky Nissan, který nejdříve vytvořil divizi speciálně pro USA jako odpověď na Toyotu a její Lexus. Pak se rozhodl, že Infiniti se už jako samostatná značka dostane do celého světa.

Ovšem pokus nevyšel. V Česku byly prodeje slabé vždy, a tak se z našeho trhu firma stáhla už v roce 2016. V Německo, Francii a Velkou Británii ale stále vedení věřilo. Jenže ani tam se nedařilo tak, jak by mělo. A tak od počátku roku 2020 končí značka Infiniti i tam.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Infiniti Q50

A nejen to. Dva modely, které jsou založené na spolupráci s automobilkou Mercedes-Benz, tedy Q30 a QX30, čeká úplný konec. Vozy se zatím vyrábí v britském Sunderlandu, ale značka je stáhne z výroby. Musí se vypořádat s lidmi z továrny i se stuttgartskou značkou, od které základ pro auto, který pocházel z modelu GLA, kupovala.

Zajímavé ovšem je, že špatné prodeje se týkají jen Evropy západní a střední, kde prostě značka neprorazila. Ve východní Evropě, na Blízkém východě a v Asii prodeje neustále rostou. Firma nedávno oznámila kompletní odříznutí dieselových agregátů, a naopak velkou elektrifikaci všech modelových řad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám