Hlavní obsah

Infiniti QX30: kompaktní, vysoké, luxusní

Na autosalonu v Los Angeles a zároveň v čínském Guangzhou se představil nový crossover Infiniti QX30. Jde o kompaktního křížence mezi hatchbackem a SUV, který se začne prodávat v polovině roku 2016.

Foto: Infiniti

Infiniti QX30

Článek

Infiniti se rozhodlo, že z jednoho modelu udělá hned dva. Po uvedení kompaktního hatchbacku Q30 na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, je o pár měsíců později venku i jeho vyšší verze QX30. Ta z Q30 vlastně vychází, jen je celkem o 35 mm vyšší.

Nic překvapivého tedy na voze nečekejte. Vše je takové, jaké byste očekávali. Základem je tedy platforma MFA pocházející z malých modelů Mercedes-Benz s poháněnou přední nápravou. Infiniti však nabídne i pohon všech kol. Jak je vidět, stane se infinitiv přímým konkurentem dárci svých „orgánů“ – Mercedes-Benzu GLA.

Foto: Infiniti

Infiniti QX30

Foto: Infiniti

Infiniti QX30

Pod přední kapotou se objevují benzínové šestnáctistovky s výkony 90 a 115 kW nebo dvoulitry (155 kW). Naftové agregáty zastupuje patnáctistovka (80 kW) a čtyřválec o objemu 2,2 litru (125 kW). Standardem budou manuální šestistupňové převodovky a za příplatek se objeví také dvouspojkový automat.

Prodeje začnou až v polovině příštího roku. Prodávat se začne na vybraných trzích, a nebude tedy k dispozici úplně všude. Proto ani ceny nebyly dosud zveřejněny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám