Hlavní obsah

Infiniti Q60 Coupe na první fotografii, pohání jej V6 s výkonem 405 koní

Novinky, maž

Zatím jedinou fotografii nového sportovního kupé zveřejnila luxusní odnož Nissanu (Infitini). Nové Q60 Coupe má buď pohon všech čtyř kol, nebo dovede točivý moment distribuovat výhradně na zadní kola.

Foto: Infiniti

Infiniti Q60 Coupe. Zatím jediná fotka. Písmena PR (Public Relations) na registrační značce působí jako drobný vtípek.

Článek

Vypadá velice dobře, a pokud se dostane do Evropy (což zatím nebylo oznámeno), mohla by nová Q60 Coupe zatopit třeba Audi (A5), BMW (řada 4) nebo Mercedesu (kupé třídy C).

Nové - v Detroitu představené Infiniti Q60 Coupe - nabídne interiér pro 2+2 cestující (zadní sedačky jsou nouzové). Zajímavostí je prudký sklon střechy, přední maska zase odpovídá ostatním současným modelům této japonské značky. Koeficient aerodynamického odporu má docela dobrou hodnotu 0,28.

Bonusem jsou až dvacetipalcová kola (standardem jsou o palec menší) nebo audiosystém Bose s třinácti reproduktory.

Šestiválce mají dva různé výkony

V nabídce jsou dva motory, oba jak jinak benzínové. Čtyřválec s turbem nabízí z dvoulitrového zdvihového objemu největší výkon 155 kW (210 k) a 350 Nm. Šestiválec se nabízí se dvěma různými výkony: 224 kW / 305 koní (při 6400 otáčkách) a 400 Nm nebo 298 kW (405 koní) a 475 newtonmetrů točivého momentu.

Jedinou možností pro řazení je sedmistupňový automat. Standardně jsou poháněna kola zadní nápravy, ale prodávat se bude i verze 4x4 (patrně dostupná jen s nejsilnějším motorem). Technické detaily ale zatím automobilka - stejně jako prodejní cenu - nesdělila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám