Hlavní obsah

Infiniti Essence: dynamický koncept hybridního supersportu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Model Infiniti Essence představený jako koncept na 79. ženevském autosalonu se na sebe snaží strhnout pozornost a díky dynamickému designu se mu to daří. Jde o hybridní coupé (benzinový/elektrický pohon) s výkonem 600 koní a pohonem zadních kol.

Článek

Hlavní pozornost v Ženevě na stánku luxusní odnože Nissanu, tedy Infiniti na sebe poutá koncept dvousedadlového kupé s motorem vpředu a výkonem 600 koní. Délka karoserie činí 4,7 m a poháněná jsou zadní kola - tak jak to u sportovního auta má být. Jde o vůbec první představení hybridního (kombinace benzin/elektřina) hnacího ústrojí od Infiniti.  

Cílem konstruktérů bylo prý spojit všechny existující designové prvky Infiniti s moderním tvarem, o jaký se pouhých 20 let stará značka nikdy dříve nepokusila. Kapota je dlouhá a záď je krátká. Společně s plynulým „zvlněným” profilem mezi svalnatými předními a zadními podběhy, se Essence představuje v charakteru klasického sportovního vozu.  

Interiér konceptu Essence je minimalistický, ergonomický a vysloveně orientovaný na řidiče. Sportovnost potvrzuje krátká řadicí páka s hliníkovou hlavicí; před ní se nachází červené startovací tlačítko motoru. Nezbytností jsou sedadla s dobrým bočním vedením.  

O pohon se stará známý motor šestiválec s objemem 3,7 litru; zde je vybaven ještě dvojicí turbodmychadel, která zvyšují výkon až na 440 koní. Klasickému spalovacímu motoru pomáhá ještě elektromotor s výkonem 160 koní. Ten energii čerpá z kompaktní jednotky lithium-ionových akumulátorů uložených v zavazadlovém prostoru.  

Maximální rychlost ani zrychlení z 0 na 100 km/h zatím výrobce nezveřejnil. To nic nemění na faktu, že tohle auto vypadá báječně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám