Hlavní obsah

Infiniti chce do vyšší střední, model M37 vstupuje na český trh

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Infiniti M37 má pohon zadních kol, je poháněné benzínovým šestiválcem a náleží do vyšší střední třídy. Nové M37 právě vstupuje na český trh, ceny začínají na částce 1 320 000 korun.

Článek

Pokud tápete, kam zařadit značku Infitini, vězte, že jde o luxusní odnož japonské automobilky Nissan (podobně jako Lexus spadá pod Toyotu).  Infiniti M37 je nový model s pohonem zadních kol, vyvinutý pro evropský trh. Jeho design byl inspirován koncepčním vozem Essence z roku 2009.

Základní výbava všech verzí obsahuje sedmistupňovou automatickou převodovku, bixenonové světlomety, přední sedadla elektricky nastavitelná v deseti směrech, kameru pro couvání, zvukový systém s pevným diskem a Infiniti Drive (přizpůsobuje jízdní parametry podle jednoho ze čtyř režimů - sportovní, normální, ekonomický a režim sníh).

O pohon se stará benzinový motor V6 s objemem 3,7 litru a výkonem 235 kW (320 k). Model M37 zrychlí z 0 na 100 km/h za 6,2 s a jeho nejvyšší rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h. Kombinovaná spotřeba paliva je 10,2 l/100km. Dieselový model M30d bude uveden na trh v říjnu a hybridní model M35 na jaře 2011.

Mezi zajímavé technologie patří systém aktivního potlačení hluku (ANC – Active Noise Control) a Forest Air, systém klimatizace, který kromě cirkulace vzduchu v interiéru nabídne i nejrůznější vůně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám