Hlavní obsah

Ineos u grenadieru neskončí. Chystá elektrický off-road a pick-up

Britská společnost Ineos Automotive vyrábějící off-road Grenadier už pracuje na dalších modelech. Na trh by měl přijít i menší off-road na elektřinu a pick-up verze grenadieru.

Foto: Dajbych

Prototyp Ineosu Grenadier

Článek

Off-road Ineos Grenadier napodobil předchozí Land Rover Defender, u pětidveřového off-roadu to ale neskončí. Teď automobilka Ineos patřící do portfolia miliardáře Jima Ratcliffa údajně pracuje na dalších dvou modelech. Prvním by měl být menší elektrický off-road a druhým pick-up verze grenadieru.

Ineos Grenadier naživo: Velký offroad překvapuje schopnostmi i technikou

AutoMoto

Ratcliff se nechal slyšet, že by i menší off-road rád uvedl jako zmenšený grenadier, ale bohužel nelze platformu zkrátit kvůli technickým překážkám. Elektromobil proto dorazí na zcela nové platformě, ale zachová si údajně „terénní schopnosti i DNA značky Ineos“. Vůz by měl sdílet také designové prvky grenadieru.

Podle serveru Automotive News Europe se bude nový elektromobil vyrábět v bývalé továrně Daimleru ve francouzském Hambachu.

Land Rover prohrál boj o tvary původního Defenderu, britský miliardář může postavit svého nástupce

AutoMoto

Co se druhého modelu týče, bude se jednat o prodlouženou verzi grenadieru ve stylu pick-up. Současně s nimi se pak dále bude dodávat i běžný grenadier se zážehovými a vznětovými šestiválcovými motory.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám