Hlavní obsah

Hyundai ukázal třídveřovou verzi nošovické i30

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hyundai zveřejnil první snímky třídveřové generace modelu i30. Ta se ve světové premiéře ukáže koncem září na pařížském autosalonu. Hyundai nabízí i30 rovněž jako pětidveřový hatchback a kombi.

Foto: Hyundai

Třídveřová i30 má stejný základ jako pětidveřová verze či kombi.

Článek

Třídveřová verze působí sportovněji, má dynamičtější profil i silně skloněná zadní boční okna. Podrobnější zkoumání ukáže mírně upravený přední a zadní nárazník s jinými mlhovkami, většina ostatních dílů je však totožná s hatchbackem.

I když, některé drobnosti jsou odlišné, například nová 16“ litá kola nebo oranžová barevná kombinace v interiéru (stehování na volantu, hlavice řadicí páky, loketní opěrky ve výplních dveří).

Foto: Hyundai

Hyundai i30 (3D verze, 2012)

Stejná bude i nabídka pohonných jednotek. Těch je celkem šest, s výkony od 90 koní (66 kW) do 94 kW (128 k). Hyundai i30 se nabízí výhradně se šestistupňovou převodovkou – manuální nebo samočinnou.

V Paříži se rovněž ukáže sourozenec představovaného modelu, rovněž třídveřová Kia pro_cee´d. Kdy bude zahájen prodej obou modelů, zatím automobilka nesdělila.

Foto: Hyundai

Hyundai i30

Anketa

Která verze Hyundai i30 se vám líbí více?
Třídveřová
35,9 %
Pětidveřová
64,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3087 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Kia ukázala třídveřovou verzi cee´du

Kia model cee´d nabízí už coby pětidveřový hatchback a kombi, nově přibyde ještě třídveřová verze nazvaná pro_cee´d. V Žilině vyráběný automobil se poprvé...

Výběr článků

Načítám