Hlavní obsah

Hyundai Kona má po faceliftu, nová verze N Line se tváří sportovně

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Crossover Kona v roce 2017 dorazil v rámci masivní vlny kompaktních zvýšených vozů segmentu B, nyní je na čase facelift. Odvážný design vůz rozhodně neztratil, nová je ale i technika.

Foto: Hyundai

Hyundai Kona po faceliftu

Článek

Většina designových prvků, která působila před třemi lety přinejlepším zvláštně, dnes už nešokují. Kona si i po faceliftu nechává čtyři světlomety na přídi, nově plně s technologií LED, a rovněž oddělené světelné prvky vzadu.

Novinkou je verze N Line. Podobně jako u dalších modelů značky jde o designový paket, který má vozu s běžnou technikou dodat sportovní nádech. V případě kony jde o odlišné nárazníky, výraznější barvy laku či osmnáctipalcové disky kol.

Foto: Hyundai

Hyundai Kona po faceliftu

Foto: Hyundai

Hyundai Kona před faceliftem (2017)

V rámci faceliftu se do interiéru kony krom nových materiálů nastěhoval 10,25palcový dotykový displej informačně-zábavního systému. Infotainment nabídne nové on-line funkce. Rozšířila se rovněž armáda bezpečnostních asistentů včetně adaptivního tempomatu s funkcí stop and go, který funguje ve městě a v kolonách.

Motorová paleta zahrnuje litrový přeplňovaný tříválec s mildhybridní asistencí nebo bez. V případě pomoci elektromotoru je k dispozici i nová manuální šestistupňová převodovka s elektronicky řízenou spojkou.

Nový Hyundai i20 dorazil na český trh, cenou se vejde pod 300 tisíc

AutoMoto

Rovněž mildhybridem je čtyřválcová šestnáctistovka o výkonu 136 koní, vrcholem je jednotka 1,6 TGDi o výkonu 198 koní, v páru vždy se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou a pohonem předních či všech kol.

V nabídce zůstává i full hybridní verze o celkovém nejvyšším výkonu 141 k ve spojení s šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou a pohonem předních kol. Elektromotor o výkonu 32 kW je napájen sadou akumulátorů s kapacitou 1,56 kWh.

Nová Kona se v showroomech objeví na konci letošního roku, inovovaný full-hybrid bude následovat na začátku roku příštího. Cenu zatím české zastoupení nezveřejnilo. Elektrickou verzi čeká rovněž facelift, premiéra má následovat v následujících týdnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám