Hlavní obsah

Hyundai bude dále vyvíjet vodíkový pohon i spalovací motory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hyundai nekončí s vývojem spalovacích motorů ani vodíkových pohonných ústrojí. Ba co víc, ještě v roce 2040 chce auta se spalovacími motory prodávat, třebaže ne v Evropě a jen v menšině globální produkce.

Foto: Petr Horník, Právo

Zážehový čtyřválec pod kapotou Hyundai Kona N (Ilustrační foto)

Článek

Nedávné zvěsti korejských médií o tom, že automobilka Hyundai uzavřela vývojové centrum spalovacích motorů a také ukončila vývoj vodíkových pohonných ústrojí, se ukázaly být nepravdivé. Automobilka Hyundai to uvedla pro web Motor1.com.

Končí Hyundai s vývojem spalovacích motorů? Automobilka údajně zavřela vývojové centrum

AutoMoto

„Hyundai Motor Group může potvrdit, že nezastavuje vývoj spalovacích motorů, jak spekulují některá média. Skupina je odhodlána nabízet silné portfolio pohonných ústrojí zákazníků na celém světě, což zahrnuje kombinaci vysoce efektivních motorů a bezemisních elektromotorů,“ napsal Michael Stewart z americké divize Hyundai.

Automobilka ohlásila, že chce od roku 2035 v Evropě prodávat pouze elektromobily. Do té doby bude nabízet i auta se spalovacím motorem. Ty motory je třeba upravit tak, aby plnily přísnou emisní normu Euro 7, která má vstoupit v platnost v roce 2025.

Po spalovacích motorech má u Hyundai končit i vodík

AutoMoto

V roce 2040 chce Hyundai prodávat pouze elektromobily na většině velkých trhů na světě. Ani tehdy ale nemají její prodeje tvořit pouze elektromobily - elektrická auta s bateriemi a s vodíkovými palivovými články tehdy mají být 80 procenty globálních prodejů značky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám