Hlavní obsah

Hyundai a Rolls-Royce budou spolupracovat na vývoji elektrických a vodíkových letadel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektrické letadlo s vodíkovými palivovými články plánují v roce 2035 jako vrchol společné práce předvést Rolls-Royce a Hyundai. Obě společnosti oznámily nové partnerství, jež se zaměří právě na zavedení plně elektrického pohonu a technologií vodíkových palivových článků na letecký trh.

Foto: Hyundai

Hyundai pracuje na létajícím taxi i se společností Uber.

Článek

Letecká divize Rolls-Royce je v současnosti druhým největším světovým výrobcem leteckých motorů a jihokorejskou automobilku vnímá jako odborníka na vodíkové technologie s velkou schopností industrializace. Spolupráce na poli elektrických a vodíkových letadel či osobních dronů se tak nabízí.

Hyundai plánuje uvedení létajícího taxi

AutoMoto

Očekává se, že Hyundai pomůže svým britským kolegům se spuštěním nových pohonných systémů, zatímco spolupráce povede k vývoji novinek pro divizi letecké mobility Hyundaie. Vyvrcholení společné práce by mělo nastat ve zmíněném roce 2025 v podobě elektrického letadla s vodíkovými palivovými články.

„Trh pokročilé letecké mobility nabízí velký komerční potenciál a tato spolupráce podporuje naše společné ambice stát se průkopníkem na trhu pokročilé letecké mobility,“ uvedl Rob Watson z Rolls-Royce.

Elektrické letadlo Rolls-Royce pokořilo rychlostní rekord, tvrdí firma

AutoMoto

Automobilka Rolls-Royce se chystá koncem příštího roku uvést na trh svůj první plně elektrický vůz. Mezitím její letecká divize pracuje na nejrychlejším elektrickém letounu, který by měl být schopen dosáhnout rychlosti 480 kilometrů za hodinu.

Britská společnost také oznámila cestu k čistým nulovým emisím uhlíku se všemi produkty firmy, které budou kompatibilní s čistým nulovým barconem do poloviny dekády.

Reklama

Výběr článků

Načítám