Hlavní obsah

Hrstka amerických hond musí do servisu kvůli roztržitému dělníkovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patrně jen několik desítek Hond Ridgeline a Passport má chybně smontované řízení, protože roztržitý zaměstnanec dotáhl klíčem něco jiného, než měl.

Foto: Honda

Honda Ridgeline

Článek

Americká divize automobilky Honda svolává do servisů 245 kusů modelů Passport a Ridgeline kvůli riziku problému v řízení, konkrétně kulovému čepu, který se může uvolnit. Řidič by tak mohl přijít o kontrolu nad vozem.

Důvodem je, že na pracovním stole určeném pro montáž řízení před instalací do auta nebyla převodka řízení správně upevněna. To spustilo alarm, načež dělník, který měl tuto pozici na starost, dotáhl momentovým klíčem nikoliv správnou součástku, nýbrž čidlo momentu.

Honda informovala majitele o svolávací akci zkraje března a postupně začne s opravami. Servis nejprve zjistí, zda je konkrétní řízení vadné, a pokud ano, vymění ho za správně smontované.

Automobilka odhaduje, že zhruba 1 % svolaných aut bude vyžadovat výměnu řízení. Subdodavatel, u nějž došlo k pochybení, zavedl lepší kontroly pracovních pozic před směnami a vylepšil školení dělníků, aby se chyba neopakovala.

Honda CR-V e:FCEV kombinuje vodíkový pohon s nabíjením

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám