Hlavní obsah

Honda ukazuje závodní verzi nového Civicu Type-R

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní oddělení Honda Performance Development (HPD) částečně představuje závodní model Civic Type-R TCR, který vyvíjí se společností JAS Motorsport.

Foto: Honda

Honda Civic Type-R TCR

Článek

Oficiální představení Hondy Civic Type-R TCR je naplánováno na duben příštího roku, ale už nyní máme díky fotografiím lehce maskovaného prototypu příležitost představit si, jak zhruba bude auto vypadat. První pohled na vůz závodní verze TCR určené pro nadcházející závodní seriál IMSA Michelin Pilot Challenge poskytla Honda už nyní.

Závodní verze těží, stejně jako silniční model, z přepracovaného designu standardního Civicu Type-R. Na první pohled je ovšem TCR nižší a největším rozdílem je pak obří tyčové zadní křídlo. Pod kapotou pak lze najít přepracovaný dvoulitrový čtyřválec, jehož běžnou verzi pohání Type-R.

Foto: Honda

Honda Civic Type-R TCR

Okruhový speciál dostal mimo jiné i nové brzdové systémy a převody. V interiéru pak má řidič k dispozici nový vícekanálový displej, který zobrazuje informace v reálném čase. Auto má dále i systém rychlého plnění paliva, přídavné osvětlení nebo funkci, která dovede během jízdy ochladit řidiče.

Honda Civic Type-R TCR si svůj závodní debut odbude v dubnu v již zmiňované soutěži IMSA Michelin Pilot Challenge.

Honda představila ostrý, zároveň i decentní Civic Type R

AutoMoto

Reklama

Související články

Honda představila nový accord

Automobilka Honda oficiálně představila už jedenáctou generaci oblíbeného sedanu Accord. Vůz se na severoamerický trh podívá v průběhu příštího roku a nabídne...

Výběr článků

Načítám