Hlavní obsah

Honda představila nový accord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Honda oficiálně představila už jedenáctou generaci oblíbeného sedanu Accord. Vůz se na severoamerický trh podívá v průběhu příštího roku a nabídne řadu vylepšení, v Evropě se však s novinkou nepočítá.

Foto: Honda

Honda Accord

Článek

Honda na trh v zámoří přináší novou generaci populárního sedanu Accord, který by měl na trh dorazit v roce 2023. V Evropě se ovšem s tímto modelem zatím nepočítá, byť se v globálním měřítku jedná o jeden z nejúspěšnějších modelů Hondy.

Auto si z předchozí generace propůjčilo proporce, protože ty zůstaly prakticky nezměněny, auto je pouze o 70 milimetrů delší. Nejvýraznější změnou v exteriéru je tak design, který je poměrně jednoduchý a konzervativní. Novinkou jsou například tenké přední světlomety.

Honda představila ostrý, zároveň i decentní Civic Type R

AutoMoto

Nový accord bude k dispozici v několika výbavových stupních, počínaje verzí LX a EX, ke kterým se přidá agilnější verze Sport, luxusnější EX-L a Sport – L a v neposlední řadě i nejvyšší varianta Touring. Základní verze je spojená s 1,5litrovým motorem s turbodmychadlem a výkonem 195 koňských sil.

Foto: Honda

Honda Accord

Druhou variantou pohonu je hybridní jednotka založená na dvoulitrovém zážehovém čtyřválci s elektrifikací, která má kombinovaný výkon 206 koní a nabídne například volbu jízdních režimů. Pro obě motorizace je k dispozici automatická převodovka SVT s režimy Eco a Normal.

Honda představila CR-V nové generace, zatím jen pro Američany

AutoMoto

V kabině podobně jako v exteriéru nedošlo k příliš velkým změnám, ale Honda alespoň přepracovala palubní desku, aby korespondovala s novým civicem nebo s CR-V. V kabině se díky tomu objeví buď sedmipalcový nebo 12,3palcový displej a řada zajímavých funkcí od Googlu, včetně pokročilého hlasového asistenta.

Foto: Honda

Honda Accord

Nová generace se pak stejně jako ta předchozí bude vyrábět v továrně ve státě Ohio, kde Accord vzniká už dlouhých 40 let. V České republice ale accord už dlouhých dvacet let nefiguruje. Poslední, v pořadí 7. generace, zde byla k mání v letech 2002 až 2007.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám