Hlavní obsah

Honda Prelude je zpět, hybridní kupé se ukázalo v předprodukční verzi

Novinky, Adam Rajmont

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová Honda Prelude se ve středu představila na tokijském autosalonu. Kupé vypadá jako sériový vůz, ve skutečnosti jde ale o koncept, jehož budoucnost v sériové podobě je pravděpodobná, ale nejistá.

Foto: Honda
Článek

Honda popsala prototyp jako vozidlo s „výrobním záměrem“, což naznačuje, že brzy dojde i na sériový vůz. Půjde o velmi opožděného nástupce ikonického kupé vyráběného ve třech generacích kontinuálně v letech 1978 až 2001.

Čtvrtým vydáním je opět elegantní dvoudveřové kupé, na dnešní dobu vcelku klasicky tvarovaný vůz. Zejména z bočního pohledu novinka připomíná své předchůdce.

Foto: Honda

Koncept Honda Prelude

Foto: Honda

Předchozí Honda Prelude z roku 1999

Honda zatím neukazuje interiér a celkově je velmi skoupá na slovo. O konceptu je v této fázi známo jen velmi málo, automobilka jej popisuje jako sportovní model, který přinese „radost z jízdy“ s tím, že pokračuje ve vývoji modelu.

Vůz používá hybridní pohon, opět blíže nespecifikovaný. Nabízí se však použití hybridní jednotky v novém accordu, která je založena na dvoulitrovém zážehovém čtyřválci s elektrifikací a má kombinovaný výkon 206 koní.

Honda představila nový accord

AutoMoto

Značka Honda byla založena před 75 lety, dnes je největším výrobcem motorů na světě

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám