Hlavní obsah

Honda chystá novodobé kupé Prelude, výkonem ale údajně nezaujme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elegantní kupé Honda Prelude se sice objeví i v produkční formě, podle nejnovějších zpráv ale nabídne stejné pohonné ústrojí e:HEV jako Honda Civic. Pod kapotou prý bude kolem 210 koní v kombinaci s CVT převodovkou.

Foto: Honda

Koncept Honda Prelude

Článek

Loňská premiéra konceptu Honda Prelude, který byl odhalen na japonském autosalonu, vyvolala velké nadšení. Automobilka totiž rovnou oznámila, že plánuje i jeho produkční verzi, nezveřejnila však žádné technické parametry.

Podle zvěstí z Japonska by nová Honda Prelude měla být opět sportovně střiženým kupé s vnitřním uspořádáním 2+2 a pohonem pouze předních kol, podobně jako minulé generace. Mnohé může mrzet, že se nedočkáme zadokolky srovnatelné s dvojčaty Toyobaru, Honda si však vybudovala pověst výrobce jedněch z nejlepších vozů s pohonem předních kol na trhu.

Možná lehce znepokojivé jsou ovšem zprávy o pohonné jednotce, kterou by podle japonského BestCarWeb měl být 2,0litrový hybridní čtyřválec e-HEV, převzatý z modelů Civic a Accord. Pod kapotou nové Hondy Prelude by pak měl být naladěn na zhruba 210 koní.

Honda Prelude je zpět, hybridní kupé se ukázalo v předprodukční verzi

AutoMoto

Pohonná jednotka by navíc měla být spojena s e-CVT převodovkou, která není zrovna synonymem sportovní jízdy. Spekulace BestCarWeb se ovšem vztahují především na vozy pro japonský trh, automobilka však plánuje výrobu modelu s pravostranným i levostranným řízením.

Je tedy možné, že pro exportní trhy zvolí zajímavější pohonné jednotky, ideálně s manuální převodovkou či alespoň měničovou nebo dvouspojkovou automatickou převodovkou. S ohledem na nabídku v Evropě se ale obáváme, že pokud se sportovně střižené kupé dostane i na starý kontinent, mohlo by být osazeno právě hybridním ústrojím.

Zatím se však jedná pouze o spekulace, produkční model by podle japonského webu měl být představen až v roce 2025. Je pravděpodobné, že se do té doby o nové Hondě Prelude dozvíme víc zajímavých informací.

Test Hondy ZR-V: Nováček nadchne zážitky za volantem, ale nepřesvědčí každého

Testy

Test Hondy Civic: Auto roku se vším všudy

Testy
Související témata:
Honda Prelude

Výběr článků

Načítám