Hlavní obsah

GM v ČR stahuje vozy Daewoo Nexia a Espero k opravě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Společnost General Motors Southeast Europe stahuje v České republice k opravě některé automobily Daewoo Nexia a Espero vyrobené v letech 1993 až 1997. Důvodem je výměna spon u bezpečnostních pásů.

Článek

GM, která v tuzemsku převzala prodejní a servisní síť Daewoo, nedávno zjistila, že spony k pásům u některých vozů nebyly vyrobeny podle původních firemních specifikací. Pravděpodobnost jejich selhání je ale podle zástupců dovozce minimální.

Marketingový ředitel GM Southeast Europe Roman Šubert však dnes nebyl ČTK schopen říci, kolika vozů se akce týká, protože předchozí importér vozů Daewoo nedodal podklady o prodeji modelů. Dodal, že vadný díl se může nacházet ve vozech Nexia a Espero roku výroby 1993 až 1997, které mají na desáté pozici identifikačního čísla vozidla VIN znaky: P, R, S, T nebo V.

Firma na možnou závadu upozorňuje řidiče prostřednictvím inzerátů v celoplošných médiích a spolu s prodejci nástupnické značky Chevrolet připravila postup rychlé výměny dílu.

Vozy korejské automobilky Daewoo se od loňského podzimu prodávají na některých trzích včetně ČR jako Chevrolet. Jejich dovoz zajišťuje společnost General Motors, která automobilku ovládla před třemi lety.

Související témata:

Výběr článků

Načítám