Hlavní obsah

GLM G4: zvláštní sedan na elektriku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na autosalonu v Paříži se neobjevilo mnoho konceptů malých firem. Ty se většinou prezentují ve Švýcarsku. Ale přece jen se tady ukázal jeden zajímavý projekt. Jmenuje se GLM G4 a pochází z Japonska.

Netradiční GLM G4 pohání elektřinaVideo: GLM

 
Článek

Tedy vlastně firma GLM (Green Lord Motors) pochází z Japonska. Už dříve se pouštěli do elektromobilů a pokračují v tom. Jinak ale původ auta je tak nějak evropsko-japonský. Design totiž připravili v … tak schválně, odborníci na auta tipujte … zkuste si vzpomenout na zajímavý vůz, jemuž v názvu figurovalo jméno Roadyacht.

Ano, jsou to Savage Rivale, kteří před sedmi lety nabídli v Monaku model Roadyacht GTS. Poznáváte rysy i na téhle karoserii? Aby ne. GLM totiž z části Savage Rivale koupila. A aby těch zvláštních míchanic nebylo málo, na přípravě auta spolupracovali i bývalí inženýři Nissanu a Toyoty.

Foto: GLM

GLM G4

Foto: GLM

GLM G4

Každopádně jde o netradiční vůz se čtyřmi křídlovými dveřmi a pohonnou jednotkou výhradně na elektřinu. Elektromotory mají výkon 400 kW a točivý moment 1000 Nm. Zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne vůz za 3,7 sekundy a maximální rychlost je jen 250 km/h, což ale není u elektromobilů nic výjimečného.

Důležité je to, že se výrobce zaměřil na rozložení hmotnosti. Akumulátory tak jsou jak za přední, tak i před zadní nápravou. A dojezd na jedno nabití je 400 km. Cena zatím nebyla firmou zveřejněna.

Foto: GLM

GLM G4

Reklama

Výběr článků

Načítám