Hlavní obsah

Ford začal v Česku prodávat kompaktní rodinný B-Max

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český importér Fordu začal přijímat objednávky na kompaktní MPV s názvem B-Max. Základní cena startuje pod 300 tisíci korunami, první vozidla se k zákazníkům dostanou v srpnu. V nabídce je pět motorizací (90 - 120 koní).

Foto: Ford

Ford B-Max (2012)

Článek

Ford B-Max stojí se základním motorem 1.4 Duratec (90 k) od 289 990 korun. V nabídce jsou tři výbavové stupně ve výbavách Ambiente, Trend a Titanium a pětice motorů. Základní výbava Ambiente (lze ji kombinovat s jediným motorem) zahrnuje například sedm airbagů, ESP, elektricky ovládaná přední a zadní okna nebo dálkové centrální zamykání. Nejlacinější turbodiesel (patnáctistovka s výkonem 75 k) přijde ve druhém výbavovém stupni Trend na 408 500 korun.

Foto: Ford

Ford B-Max

Zvláštností nového modelu je systém otevírání dveří, který se obejde bez pevných středových sloupků karoserie, které jsou totiž integrovány přímo do dveří. Jakou to má výhodu? Vstupní otvor má šířku 1,5 metru, což usnadňuje nastupování či vystupování cestujících vzadu.

Foto: Ford

Ford B-Max

Ford B-MAX je na českém trhu dostupný s motory 1.0 EcoBoost (100 k), 1.4 Duratec (90 k), 1.6 Duratec Ti‑VCT (105 k) ve spojení s automatickou dvouspojkovou převodovkou PowerShift a dále s dieselovými agregáty 1.5 Duratorq TDCi (75 k) a 1.6 Duratorq TDCi (95 k), a to ve výbavách Ambiente, Trend a Titanium.

Foto: Ford

Ford B-Max a jeho zadní posuvné dveře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám