Hlavní obsah

Ford poodhalil chystaný elektrický crossover

Evropská divize Fordu v příštím roce představí elektrický crossover. Zatím šéf vývojového týmu doslova poodkryl předprodukční variantu.

Foto: LinkedIn/Peter Zillig

Elektrický crossover od Fordu na potemnělém snímku se představí v roce 2023.

Článek

Nový elektrický crossover od Fordu byl od svého potvrzení v roce 2021 přísně držen pod pokličkou, dvojice vysoce postavených šéfů Fordu ale nyní ukázala první náznaky jeho designu na sociálních sítích, plné odhalení je tak zřejmě za rohem. Martin Sander, vedoucí elektrifikační divize Fordu, zvedl na Twitteru plachtu z přední části vozu a dodal: „Nemohu se dočkat roku 2023, kdy odhalíme náš první elektromobil z Kolína nad Rýnem.“ Potvrdil tak, že crossover nahradí v kolínské výrobě fiestu, která příští rok zcela skončí.

Viditelná je pouze malá část vozu, ale již nyní je jasné, že novinka bude znamenat výraznou změnu v designu vozů Ford na evropském trhu.

Kromě aerodynamicky optimalizovaných designů kol nového EV, kontrastního spodního nárazníku a mohutných světlometů zůstává vše další zatajeno, ale co do velikosti a siluety je evidentní, že nový elektromobil od Fordu míří do teritoria Toyoty bZ4X.

Marketingový šéf Fordu pro Evropu, Peter Zillig, pro změnu zveřejnil ztmavený náhled vozu na svém účtu na LinkedIn. Podobně prozrazuje jen málo, až na podpis předních LED světel, který by se mohl stát určujícím prvkem vozů Ford nové éry.

Budoucí evropské fordy mají být více americké a od roku 2030 plně elektrické

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám