Hlavní obsah

Ford Focus RS zná českou cenu

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejsportovnější model od Fordu a jeden z nejočekávanějších ostrých hatchbacků letošního roku zná svoji prodejní cenu. Focus RS se začne prodávat od května za cenu 990 tisíc korun. V základu máte všechno, připlácí se pouze za lepší audio, navigaci a jiná kola.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ford Focus RS

Článek

Ford Focus RS pohání benzinový pětiválec o objemu 2.5 litru přeplňovaný turbodmychadlem, který poskytuje nejvyšší výkon 305 koní. S ním dobře ladí i průběh točivého momentu, jehož maximum 440 Nm je k dispozici od 2300 do 4500 otáček, což umožňuje plynulou jízdu bez nutnosti častého řazení.

Focus RS bude mít jen velmi omezenou nabídku zvláštních výbav. V ceně 990 000 Kč je totiž prakticky vše, co sportovní vůz potřebuje: 19" kola z lehkých slitin, výrazný zadní spoiler, funkční difuzor a bixenonové světlomety. Výbava na přání tak obsahuje prakticky jen vyšší řady audiosoustavy ve spojení s navigačním systémem a speciální kola v bílé barvě.

V prodeji bude Focus RS od května, první test z českých silnic si na Novinkách budete moci přečíst už zkraje příštího týdne.

Reklama

Související témata:

Související články

Ford Focus RS: potvrzeno 300 koní

Ford zveřejnil první oficiální snímky připravovaného ostrého Focusu. Automobilka sice dále tvrdí, že jde o pouhý koncept, nicméně sériová verze se asi o mnoho...

Výběr článků

Načítám