Hlavní obsah

Ford couvá z Indie, ukončí místní výrobu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká automobilka Ford Motor se rozhodla ukončit výrobu v Indii. Firma uvedla, že rozhodnutí si vyžádá mimořádné náklady kolem dvou miliard dolarů (zhruba 43 miliard Kč). Ford vstoupil do Indie před 25 lety, jeho podíl na indickém trhu s osobními automobily však stále činí méně než dvě procenta. Za posledních deset let provozní ztráty automobilky v Indii překročily dvě miliardy dolarů.

Foto: Ford

Ilustrační foto.

Článek

„Nedokázali jsme najít udržitelný způsob k dosažení dlouhodobé ziskovosti,“ uvedla firma.

„K rozhodnutí (ukončit výrobu v Indii) přispěly roky hromadících se ztrát, přetrvávající nadbytečné kapacity v odvětví a také absence předpokládaného růstu na indickém automobilovém trhu,“ cituje ze sdělení automobilky agentura Reuters.

Autosalon v Dillí: Indové překvapují, Číňané stále kopírují

AutoMoto

Z indického trhu, od kterého si kdysi slibovali silný růst, už odešli i další američtí výrobci motorových vozidel, například automobilka General Motors či výrobce motocyklů Harley-Davidson. Indickému trhu v současnosti dominují levné automobily japonské společnosti Suzuki Motor a jihokorejské firmy Hyundai Motor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám