Hlavní obsah

Ford a Mercedes mají stejnou převodovku, u Fordu je o statisíce dražší

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford GT a modely AMG od Mercedesu používají stejnou převodovku od výrobce Getrag, zjistil americký Road & Track. To je samo o sobě zajímavé. Ovšem možná ještě zajímavější je zjištění, že cena, kterou za novou převodovku coby náhradní díl oba výrobci účtují zákazníkům, se liší v řádu statisíců korun.

Foto: Ford

Ford GT Competition Series

Článek

Konkrétně jde o převodovku 7DCL750. Automatická sedmistupňová převodovka má dokonce zcela identické zpřevodování, a co je zajímavé, používaly ji i některé modely od Ferrari (například 458 nebo California, ovšem jinak zpřevodovanou).

Zatímco pro Mercedes-AMG GT coby náhradní díl stojí v přepočtu 340 tisíc korun, pro Ford GT je to 620 tisíc. To je propastný rozdíl, oficiální vysvětlení od Fordu zatím Road & Track nemá a spekuluje tak nad logickou možností - Ford vyrobí jenom necelých 1400 kusů modelu GT, zatímco GT od Mercedesu se prodává po tisících a nemá pevně stanovený limit počtu vyrobených kusů.

Foto: Mercedes-AMG

Mercedes-AMG GT

Navíc tento typ převodovky Mercedes používá ve více modelech, zatímco Ford v jediném. Ostatně ani u Ferrari není popisovaná převodovka levnou záležitostí - přijde na 500 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám