Hlavní obsah

Fiat uvažuje o spojení crossoveru 500X a rodinného 500L

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco crossover 500X se veze na vlně populárního segmentu, MPV 500L strádá. V příští generaci tak může vzniknout kříženec těchto dvou aut, větší crossover. Naznačil to šéf Fiatu Olivier Francois pro britský magazín AutoExpress.

Foto: Fiat

Fiat 500L facelift

Článek

Fiat se ve své modelové řadě krom konzervativního Tipa soustředí především na legendární model 500 a jeho deriváty. Právě ”pětistovka” je v nové generaci čistým elektromobilem. Větší forma elektrifikace by v budoucnu měla čekat i varianty 500X a 500L.

Foto: Fiat

Fiat 500X Sport

„Model L má základy vhodné pro zástavbu baterií, rodinná doprava je navíc dobrým kandidátem na elektrifikaci, protože zahrnuje hodně jízd ve městě, hodně zastavování a rozjezdů, cesty do školy a do práce. Ale zároveň to není užitkové vozidlo, je to MPV a tento typ automobilu v současnosti není v módě,“ říká Francois.

V příštím vydání by se tak rodinná alternativa měla vydat cestou módních crossoverů. Domníváme se, že řešením by nakonec mohla být kombinace (modelů) X a L,“ dodal Francois s tím, že nemluví snad o letošním roce, ale o budoucím směřování.

Fiat má novou pětistovku, rovnou včetně edicí od módních značek

AutoMoto

Britský magazín pokračuje se spekulací, že vtipným vyústěním názvu takového auta by mohlo být prosté Fiat 500XL. Nástupce by si oba modely již zasloužily. 500L coby duchovní nástupce Multiply je tu od roku 2012 a 500X přišel jen o dva roky později.

Reklama

Související témata:

Související články

Velký Fiat 500L je po výrazném faceliftu

To výrazném je asi trochu nadnesené, ale spíš vystihuje to, že Fiat na modelu 500L vyměnil 40 % dílů. Tohle MPV, které si spíš na nějakou pětistovku hraje, tak...

Výběr článků

Načítám