Hlavní obsah

Fiat odhalil vzhled elektromobilu 600e, techniku má sdílet s Jeepem Avenger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový elektrický crossover z dílen Fiatu ukázal svůj vzhled i část interiéru bez jakéhokoliv maskování, ovšem o technice můžeme zatím jen spekulovat.

Fiat 600Video: Fiat

 
Článek

Automobilky většinou střeží vzhled svých novinek až do poslední chvíle před pompézním odhalením. Fiat na to ovšem tentokrát šel trochu jinak - prototypy nové šestistovky sice testoval maskované, jak je zvykem, ale odhalení vnějšího vzhledu a části interiéru proběhlo tak nějak mimochodem.

Záběry, které vůz ukazují, jsou součástí videa s názvem „Otevřené dveře“, oslavujícího světové setkání na téma lidského bratrství. To zorganizovala nadace Fratelli Tutti na slavném náměstí sv. Petra ve Vatikánu.

Technicky můžeme záběry považovat za poodhalení, neboť automobilka v související tiskové zprávě zmiňuje vůz pouze jménem - Fiat 600e. Neuvádí technická data, datum kompletního odhalení ani start prodeje.

Jeep Avenger naživo: Evropské auto roku 2023 je malé, ale bytelné

AutoMoto

Z písmene „e“ v názvu však lze snadno soudit, že se bude jednat o elektromobil. Podle dostupných starších spekulací a střípků informací lze dovodit, že vůz bude pravděpodobně sdílet techniku s Jeepem Avenger a dalšími elektromobily na platformě eCMP. To znamená baterii o kapacitě 54 kWh a elektromotor pohánějící přední kola výkonem 156 koní a točivým momentem 260 N.m.

Vzhled nicméně automobilka odhalila v podstatě kompletně. Vidíme LEDkové světlomety ve tvaru přimhouřených očí, stejně jako na již nějakou dobu prodávané menší 500e, nápis „600“ na nose místo loga Fiatu a mřížku s šestiúhelníkovými oky v nárazníku, která má po stranách patrně klasické mlhovky a uprostřed výřez pro radar.

Interiér ukazuje displej v kulaté kapličce přístrojů a druhou, centrální obrazovku, umístěnou jako tablet na palubní desce. Operační systém bude s největší pravděpodobností shodný s tím v pětistovce, stejně jako třeba navigace s kromobyčejně dobrými dopravními daty či podporou zrcadlení smartphonu - ovšem to už spekulujeme.

Je pravděpodobné, že kompletní odhalení novinky je na spadnutí. Kdy k němu dojde, si ovšem automobilka zatím nechává pro sebe.

Test Fiatu 500e: Když máte rádi hezké detaily

Testy

Reklama

Související témata:
Fiat 600
Fiat 600e

Výběr článků

Načítám