Hlavní obsah

Ferrari v roce 2021 údajně představí svůj první crossover

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle časopisu Car připravuje značka Ferrari čtyřdveřový crossover. Chystaný automobil s interním kódem F16X bude podle zatím neoficiálních informací sdílet platformu s novou generací modelu GTC4Lusso.

Foto: Ferrari

Článek

Ze sportovních a luxusních značek je Ferrari zatím jediné, které v nabídce nemá crossover či SUV. Aston Martin, Bentley, Lamborghini, Rolls-Royce, Porsche – ti všichni už prodávají (či vyvíjejí) sportovně-užitkový model. Není divu – z těchto modelů, byť z nich tradičním příznivcům značky vstávají vlasy na hlavě, mají automobilky ohromné peníze.

Italská značka se vzpínajícím se koněm ve znaku je tak společně s McLarenem jedinou automobilkou, která se zaměřuje výhradně na výrobu sportovních automobilů a neplánuje výrazně zvyšovat svůj prodej pro určitou skupinu zákazníků atraktivními modely typu SUV a čtyřdveřových sedanů.

Bývalý šéf Ferrari v roce 2014 na své poslední tiskové konferenci uvedl, že Ferrari nepočítá s výrobou sportovně-užitkových automobilů nebo čtyřdveřových modelů. Zjednodušeně řečeno – dvoudveřová sportovní auta, nic dalšího. [celá zpráva]

Jenže pokud se potvrdí spekulace, v roce 2021 by přišlo první SUV s logem Ferrari. Zdroje časopisu Car hovoří o crossoveru, ale to je v konečném důsledku stejné: zkrátka zvýšený čtyřdveřový model. Počítá se s benzínovým osmiválcem a hybridním provedením, jehož prodejní cena by měla začínat na částce 300 tisíc dolarů (téměř sedm miliónů korun).

Anketa

Bude podle vás Ferrari do roku 2025 vyrábět SUV/crossover?
Ano
66,9 %
Ne
33,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 181 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám