Hlavní obsah

Ferrari přiveze do Ženevy omlazené FF a sportovnější californii

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dva nové modely by na slavný ženevský autosalon měla přivézt značka z Maranella. Jde jednak o facelift modelu FF s pohonem všech čtyř kol a dále o paket Handling Speciale, který by měl nejslabší model v nabídce (californii) trochu přiostřit.

Článek

Ferrari FF přišlo na trh v roce 2011, takže na modernizaci už „má nárok”. Italská automobilka zatím oficiálně potvrdila pouze to, že v pondělí 15. února zveřejní první informace (a patrně i fotografie). Ten den se totiž bude u Coma, jednoho z nejhezčích jezer v Itálii, konat speciální předváděcí akce pro vybrané hosty.

V zákulisí se hovoří o tom, že FF dostane nový multimediální systém a karbonovou střechu. Pohonná jednotka – 6,3litrový dvanáctiválec – by měla zůstat zachována.  Současný model dosahuje maximálního výkonu 660 koní při 8000 ot./min a točivý moment 683 Nm při 6000 ot./min. Zrychlení – 0–100 km/h za 3,7 sekundy, ručka rychloměru se zastaví až při 335 km/h. Spotřeba dosahuje v kombinovaném režimu 15,4 l/100 km. Ferrari FF vás vyjde na 260 tisíc eur (zhruba 6,3 miliónu korun).

Ferrari FF na sněhuVideo: Ferrari

Přijede i sportovněji pojatá california

Do Ženevy by měla dorazit i california nazvaná T Handling Speciale. Do vínku dostane tužší pružiny, dvouspojková automatická převodovka by dále měla rychleji řadit. Změn proti základnímu provedení samozřejmě může být více, Ferrari ale zatím zmínilo pouze ty výše uvedené.

Více bude zřejmé v březnu na ženevském autosalonu, kde si oba modely odbydou světovou premiéru.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ferrari California T

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám