Hlavní obsah

Elektrifikovaný Jeep Wrangler přijíždí do Evropy, příplatek není malý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německo patří k prvním evropským trhům, kde si již zákazníci můžou předobjednat Jeep Wrangler 4xe. Za verzi First Edition, která není v terénu nejmocnější, zaplatí v přepočtu minimálně 1,99 milionu korun.

Foto: Jeep

Jeep Wrangler 4xe First Edition

Článek

První plug-in hybrid mezi skutečnými offroady, který automobilka Jeep odhalila v loňském roce s názvem Wrangler 4xe, přichází do Evropy. To se ostatně dalo čekat - tato verze má potenciál snížit flotilové emise značky.

Jeho normovaná spotřeba je 3,5 l/100 km a emise jsou 79 g CO2/km, v Česku tedy nedostane „elektromobilní” registrační značky (musel by se vejít do limitu 50 g CO2/km). V Německu však na elektromobilní značky dosáhne, protože na elektřinu, uloženou v 17kWh baterii, zvládne ujet až 50 km - a na značky s písmenem E na konci stačí 20.

Do drsného terénu na elektřinu. Jeep odhaluje detaily plug-in hybridního Wrangleru

AutoMoto

Německo je také spolu s Itálií, Francií, Španělskem, Švýcarskem, Nizozemskem a Rakouskem prvním evropským státem, kde si zákazníci můžou předobjednávat tzv. First Edition, tedy první edici tohoto vozu. A díky tomu známe cenu - rovných 76 tisíc eur, tedy 1,99 milionu korun.

Tuto částku nelze považovat za definitivní základní cenu, neboť v současnosti oblíbené „první edice” bývají dobře vybavené. Nedostanete za ni ovšem drsnou verzi Rubicon s terénními pneumatikami a uzávěrkami diferenciálů.

Foto: Profimedia.cz

Jeep Wrangler 4xe Rubicon

4xe First Edition stojí na základě výroční verze 80th Anniversary. Ta je slušně vybavena po stránce techniky a má pohon všech kol s redukcí, ale nenabízí uzávěrky diferenciálů a v sériovém provedení ani terénní pneumatiky. V Německu stojí 62 tisíc eur (1,62 milionu korun) ve čtyřdveřové verzi - 4xe se v jiné nenabízí, což znamená, že příplatek za plug-in hybridní techniku činí 14 tisíc eur (366 tisíc korun).

Součástí ceny 4xe First Edition je ale domácí nabíjecí stanice, plachta na auto, organizér do zavazadelníku a rozšíření záruky na pět let místo standardních dvou.

Test Jeepu Wrangler Rubicon: V terénu králem

AutoMoto

Přinejmenším v Německu je pravděpodobné, že se vrcholová verze 4xe Rubicon dostane v přepočtu nad 2 miliony korun. Samozřejmě, český ceník - bude-li Wrangler 4xe v české nabídce, což předpokládáme - bude vypadat jinak; jak konkrétně, zatím není známo. Konvenční čtyřdveřový Wrangler Sport u nás začíná na 1 210 900 korunách, drsný Rubicon na 1 408 900 korunách.

Reklama

Související články

Do Jeepu Wrangler se vrátil osmiválec

Mnozí si mysleli, že je to jen legrace nebo koncept, když americký Jeep v závislosti na představení nového Fordu Bronco začal mluvit o silné verzi Wrangleru...

Jeep Gladiator míří na evropský trh

Pick-up Jeep Gladiator, který se v USA prodává už od roku 2019, má ještě tento měsíc přijít na evropské trhy. Nabídne pouze třílitrový vznětový šestiválec...

Výběr článků

Načítám