Hlavní obsah

Elektrifikaci se nevyhne ani Porsche 911, letos dostane hybridní pohon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Porsche potvrdila, že model 911 získá své vůbec první hybridní pohonné ústrojí jako součást velké aktualizace legendárního modelu.

Foto: Porsche

Porsche 911 Carrera současné generace

Článek

Modernizované Porsche 911 generace 992.2, které se má začít prodávat do konce roku, dostane řadu změn, včetně jemně pozměněného designu, přepracovaného interiéru a modernizovaných šestiválcových zážehových motorů.

Je to jeden ze čtyř nových modelů Porsche, které dorazí v roce 2024 spolu s novými modely Panamera, Taycan a elektrickým macanem. Jde tak o jeden z nejrušnějších roků německé značky v historii.

Tyto změny mají zachovat přitažlivost současné generace modelu 911 až do roku 2027, kdy se ke stále elektrifikovanější řadě Porsche připojí zcela nový model deváté generace.

Nejvýznamnější novinkou modelu 911 v šesté dekádě výroby bude unikátní hybridní systém pohonu.

Pohon všech kol

Podle britského Autocaru, jenž se odvolává na zdroje uvnitř automobilky, se má objevit v novém modelu s pohonem všech kol. Kombinuje vyladěnou verzi přeplňovaného šestiválce se speciálně navrženým elektromotorem umístěným u přední nápravy. Benzinový motor zajišťuje pohon zadních kol, zatímco elektromotor pohání přední kola.

48V integrovaný startér-generátor v dvouspojkové automatické převodovce má zajistit elektrické posilovací vlastnosti a výkon pro přídavné komponenty.

Facelift modelu 911 chystá Porsche na letošní léto.

Porsche Taycan má svůj vrchol. Verze Turbo GT už láme rekordy

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám