Hlavní obsah

Elektrický kabriolet je těžkou, ale lákavou disciplínou, zní z Mercedesu

Jaká je budoucnost kabrioletů, pokud se automobilový průmysl skutečně řítí do striktně elektrické budoucnosti? Provozní ředitel Mercedesu Markus Schäfer během nedávného rozhovoru pro magazín Top Gear vyjádřil svůj zájem o produkci elektrického kabrioletu. Zároveň však zdůraznil, že nejde o jednoduše uchopitelné téma.

Foto: Mercedes-Benz

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Článek

Ve vší záplavě nových elektrických modelů různých tříd a kategorií ještě vězí neobsazené téma. Sériový kabriolet s čistě bateriovým pohonem chybí.

„Postavit dobře vypadající elektrický kabriolet není tak snadné,” řekl Schäfer s tím, že elektromobily potřebují například tlustou podlahu pro zástavbu bateriového balíčku.

„Musíme také uznat, že poptávka po roadsterech a kabrioletech klesá. Čína není trhem s kabriolety a v Evropě je méně zájemců než před několika lety,” upozorňuje.

Tesla Roadster bude mít znovu velké zpoždění

AutoMoto

To ale podle Schäfera nemusí znamenat, že s novým automobilovým věkem přijdeme o jízdu s větrem ve vlasech.

„Myslím si zároveň, že je to ale velmi atraktivní a emocionální produkt, který buduje značku,“ přiznal s tím, že „když přemýšlíme o přeměně AMG na elektrickou značku, určitě budeme myslet také na kabriolet”.

Jakou by mělo takové auto podobu, je zatím zbytečné spekulovat. Mercedes, klidně se zmíněnou divizí AMG, se může pustit do supersportu coby rival odkládané Tesly Roadster druhé generace. Stejně tak ale může posloužit jako předloha i koncept luxusního Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet, který se ukázal v roce 2017.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám