Hlavní obsah

Elektrický jaguar po králi Karlovi III. je na prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tmavomodrý Jaguar I-Pace je jediný v této barvě, nechal si ho tak nalakovat dnešní britský král Karel III. ještě v době, kdy byl princem z Walesu. Nyní je vůz na prodej.

Foto: Historics

Jaguar I-Pace po králi Karlovi III. zepředu

Článek

Královna Alžběta II. byla známá tím, že ráda řídila. Její syn, současný britský král Karel III., k autům očividně také nemá daleko – jezdí Astonem Martin DB6 a v letech 2018–2021 mu patřil Jaguar I-Pace v tmavomodré barvě, která nebyla v běžném vzorníku. A právě tento vůz je nyní na prodej.

Nabízí ho aukční dům Historics a uvádí, že vůz byl vyroben s šedým lakem Eiger, ale Karel – tehdy byl ještě princem z Walesu – ho nechal přelakovat do současné barvy, modré Loire. To z něj udělalo jediný i-pace v této barvě. Za ony tři roky s ním najezdil zhruba 5 tisíc kilometrů, ať už za volantem, nebo na zadní sedačce.

V roce 2021 se vůz vrátil automobilce, která ho prostě prodala jako ojetinu. Pořídila si ho Karen Frenchová z Bamptonu a o tom, kdo v něm původně jezdil, se dozvěděla až poté, co ho koupila. Najezdila dalších 53 tisíc kilometrů a nyní vůz prodává.

Běžná cena podobného exempláře je zhruba 24 tisíc liber (714 tisíc korun), tento kousek ovšem má odhadovanou prodejní cenu 55–70 tisíc liber (1,6–2,1 milionu korun). Bude se dražit na závodišti Ascot 2. března letošního roku.

Audi má nového šéfdesignéra, v minulosti navrhoval i nový Land Rover Defender

AutoMoto

Reklama

Související témata:
Jaguar I-Pace

Výběr článků

Načítám