Hlavní obsah

Audi má nového šéfdesignéra, v minulosti navrhoval i nový Land Rover Defender

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým šéfdesignérem značky Audi se stane Massimo Frascella, který v minulosti působil u automobilky Jaguar Land Rover. Stávající šéfdesignér se přesune na jinou pozici v koncernu.

Foto: Audi

Novým šéfdesignérem Audi se stává Massimo Frascella.

Článek

Dvaapadesátiletý Massimo Frascella, absolvent Istituto d’Arte Applicata & Design v Turíně, začínal svou kariéru ve studiu Bertone. Poté zamířil do automobilek Ford a Kia, než se od roku 2011 zabydlel u společnosti Jaguar Land Rover, kde vystoupal až na pozici šéfdesignéra obou značek.

Během práce pro tradiční britskou automobilku pracoval Frascella například na nové generaci Land Roveru Defender, Range Roveru i modelu Discovery. Jeho podpis by však měl být patrný i na nových čistě elektrických modelech značky Jaguar.

Se společností Jaguar Land Rover se Frascella rozloučil v lednu tohoto roku a na pozici šéfdesignéra Audi oficiálně nastoupí 1. června. Tuto pozici nyní zastává Marc Lichte, který do koncernu VW nastoupil v roce 1996 a role šéfdesignéra značky Audi se ujal v únoru 2014.

Foto: Audi

Marc Lichte, stávající šéfdesignér Audi

Podle vyjádření značky se nyní Lichte přesune na jinou pozici uvnitř koncernu VW. „Marc Lichte společně se svým týmem určil vývoj designu značky do éry elektromobility. Děkujeme Markovi za to, že byl po celé desetiletí kreativní myslí a vizionářem tváře značky,“ uvedl generální ředitel Audi Gernot Döllner.

S novým šéfdesignérem, který preferuje jednoduchost, pak máme očekávat nadčasový a sofistikovaný design.

„Podstatou mého přístupu k designu je jednoduchost. S nadšením vytvářím návrhy bez zbytečných ozdob a nesleduji pouze trendy. Místo toho se budeme opírat o nadčasový a sofistikovaný designový jazyk,“ uvedl Frascella.

Audi R8 přežilo svou smrt, automobilka prodloužila výrobu

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám