Hlavní obsah

Elektrické Porsche Cayenne se bude vyrábět v Bratislavě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porsche Cayenne se ani v elektrické éře nebude stěhovat, produkce zůstane v bratislavské továrně Volkswagenu, kde bude přibližně od roku 2025 vznikat se současným spalovacím modelem dohromady.

Foto: Porsche

Ilustrační foto

Článek

Porsche příští měsíc uvede důkladný facelift současné třetí generace SUV Cayenne, zároveň ale připravuje plně elektrický model čtvrté generace.

Ve čtvrtečním oznámení značka uvedla, že elektromobil se bude vyrábět v Bratislavě společně s modelem se spalovacím motorem, který bude v brzy zveřejněné formě dožívat vedle elektrického bratra na odlišné platformě.

Bratislavský závod je domovem mnoha modelů koncernu postavených na platformě MLB Evo, kromě Cayenne a Cayenne Coupe se zde vyrábí také Volkswagen Touareg společně s Audi Q7 a Q8, stejně jako malý Volkswagen Up! a Škoda Karoq.

Porsche nespecifikuje, kdy se elektrický cayenne dostane do výroby, pouze tvrdí, že lokálně bezemisní SUV dorazí po menším SUV Macanu nové generace, která se v roce 2024 rovněž spolehne na čistě elektrický pohon, stejně jako malý sporťák 718 o rok později. Zatímco Macan a Cayenne budou dále nabízeny i ve starších spalovacích verzích, u modelu 718 se to nepředpokládá.

Eelektrický cayenne se do prodeje jistě dostane před rokem 2030, kdy stuttgartská značka chce, aby více než 80 procent prodejů pocházelo z čistě elektrických vozidel. Větší elektrické SUV umístěné ještě nad Cayenne, které se má vyrábět v německém Lipsku, bude rovněž uvedeno na trh ve druhé polovině dekády.

Příští Porsche Cayenne bude elektromobil

AutoMoto

Elektromobilita na prvním místě, zní z Porsche

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám