Hlavní obsah

Dodge Challenger po desítkách let končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Název Challenger byl v nabídce automobilky Dodge od počátku 70. let. Poslední model třetí generace se začal prodávat v roce 2008. Nyní Challenger končí – alespoň co se jména týká.

Foto: Dodge

Dodge Challenger SRT Demon 170

Článek

S příchodem nového Chargeru Daytona automobilka Dodge v dohledné době přestává používat název Challenger. Mluvčí v rozhovoru pro Motor1 řekl, že „v tuto chvíli neexistují žádné budoucí plány s názvem Challenger“.

I když to může být pro fanoušky toužící po novém challengeru zklamáním, technicky zaujme místo odcházejícího muscle caru právě charger, který se bude vyrábět jako sedan i kupé.

Foto: Stellantis

Nový Dodge Charger Daytona

Nové kupé Charger Daytona je větší než odcházející challenger, který nahrazuje. Na délku měří 5248 mm, na šířku 2028 mm a na výšku 1497 až 1499 mm.

I když nemá osmiválec, nabídne Charger Daytona vedle elektrického pohonu také šestiválcový řadový motor Hurricane. Třílitrový motor je dodáván se standardním výkonem 420 koní a výkonnější verze s výkonem 550 koní. To je větší výkon než základní V8 odcházejícího challengeru.

První generace challengeru byla uvedena v roce 1970. Druhé vydání následovalo o osm let později s hranatým designem. Jako retro kupé se k původnímu vzhledu vrátila třetí generace až v roce 2008.

Nový Dodge Charger přijíždí jako sedan a kupé, nabídne elektromotor i šestiválec

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám