Hlavní obsah

Dočkáme se nového elektromobilu Spring? Dacia poodhaluje tajemnou novinku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tajemná silueta, kterou zveřejnilo francouzské zastoupení značky, výrazně připomíná Dacii Spring, jeden z nejdostupnějších elektromobilů v Evropě. Blíží se snad jeho nová verze?

Foto: Dacia

Dacia poodhaluje nový model

Článek

Francouzské zastoupení rumunské automobilky na sociálních sítích zveřejnilo snímek siluety tajemného vozu, ke kterému pouze připsalo: „Brzy se dočkáme… zůstaňte naladěni!“

Silueta tajemného vozu přitom výrazně připomíná právě Dacii Spring, malý, čistě elektrický model značky, který je jedním z nejdostupnějších elektromobilů v Evropě. Zdá se však, že tajemný vůz má ostřeji řezané rysy, čímž by mohl navázat na nový designový jazyk, který představila nová Dacia Duster.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Dacia Spring

Ostřejší rysy jsou vidět na předním i zadním nárazníku, kapotě i v místech, kde lze očekávat světla. Nový model by mohl být také nepatrně vyšší, čímž by podtrhoval své postavení crossoveru a více by se přiblížil například Dacii Sandero Stepway. Nepatrně větší by mohla být i kola, zvláštní je ale absence střešních nosičů.

Připomeňme, že Dacia Spring byla na evropské trhy uvedena v roce 2020 a dodnes je jedním z nejdostupnějších elektromobilů. V roce 2023 byla představena nová výbava Extreme a standardní výkon 33 kW (45 k) byl zvýšen na 48 kW (65 k). Baterie s kapacitou 26,8 kWh slibuje dojezd kolem 220 až 225 kilometrů.

Oficiální datum premiéry zatím neznáme, podle Autocar India by však mohla proběhnout již 21. února. Kromě výrazně modernizované Dacie Spring by měl být představen i sesterský model Renault Kwid EV, určený pro vybrané trhy.

Modernizace by měla být hloubková a kromě nové techniky by měla přinést i nový styl, kopírující přístup použitý v interiéru i exteriéru nové Dacie Duster. Očekává se také vyšší kapacita baterií a výkonnější elektromotor.

Dacia chystá výraznou modernizaci pro nejlevnější elektromobil v Evropě

AutoMoto

Dacia Spring má nové vrcholové provedení Extreme, nabídne 65 koní

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám