Hlavní obsah

Dacia chystá výraznou modernizaci pro nejlevnější elektromobil v Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlevnější elektrický vůz v Evropě, Dacia Spring, bude pro rok 2024 výrazně přepracován, aby mohl odrazit konkurenci novějších, cenově dostupných elektromobilů.

Foto: Dacia

Dacia Spring

Článek

Městské auto založené na Renaultu Kwid K-ZE pro čínský trh postrádá podle šéfa designu Dacie Davida Duranda „trochu modernosti“ a „musí být přepracováno, aby více respektovalo elektrický trend“, uvedl v rozhovoru pro britský Autocar.

„Všimli jsme si, že spousta lidí na vzdálených předměstích, nebo dokonce na venkově má ​​spring jako druhé auto. Neznamená to, že spring jede mimo zpevněné silnice, ale ve skutečnosti to není jen auto do centra města.“

V důsledku toho je vysoce pravděpodobné, že zůstane malým SUV se vzpřímenými proporcemi a plastovým ochranným pláštěm karoserie, ale bude se přibližovat plnohodnotné řadě Dacia díky novým světelným podpisům, designům kol, barevným variantám a ozdobným prvkům.

V plánu by mohlo být i osvěžení interiéru s novými technologickými prvky a materiály.

Není jasné, zda dojde k nějakým změnám v hnacím ústrojí springu o výkonu až 65 koní, nebo zda dojde k navýšení kapacity 28,6kWh baterie, ale generální ředitel Dacie Denis Le Vot již dříve Autocaru řekl: „Pokud bychom spring dělali znovu, snížili bychom kapacitu baterie klidně na polovinu, protože průměrný spring v Evropě ujede pouhých 16 km denně.“

Test nejlevnějšího elektromobilu Dacia Spring: Příliš velké kompromisy

Testy

Dacia Spring má nové vrcholové provedení Extreme, nabídne 65 koní

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám