Hlavní obsah

Divoký manévr přímo před zraky policie. Britský řidič neunikl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výjimečně se stane, aby policisté byli přímým svědkem kontroverzního manévru na křižovatce v hustém provozu. Tento britský případ je donutil okamžitě konat a divokého řidiče zastavit.

Foto: Profimedia.cz

Britský policejní vůz (Ilustrační foto)

Článek

Nezodpovědné či nebezpečné chování některých řidičů v provozu zůstává často bez odpovědi ruky zákona, neboť se stane ve vteřinách a policie je daleko. Tentokrát ale daleko nebyla. Kontroverzní manévr černého Fordu Focus viděla posádka policejního Mondea přímo před sebou.

Navzdory datu v rohu videa se měl incident podle popisku stát 31. ledna tohoto roku v britském Ipswichi. Černý focus sice měl zelenou, ale průjezd mezi fiatem a autem s kamerou byl příliš těsný na to, abychom si ho troufli označit za bezpečný, třebaže k žádné nehodě nedošlo a nikomu se nic nestalo.

Proč se řidič focusu pro takový manévr rozhodl, není známo. Ať byl důvod jakýkoliv, policisté na něj samozřejmě reagovali - zapnuli modrou „diskotéku” a vydali se focus zastavit. Ten neujížděl, zajel do boční ulice a tam zastavil.

Do křižovatky vjel na červenou. K řidičově smůle rovnou do cesty policejnímu autu

AutoMoto

V autě s kamerou slyšíme, jak se malý syn ptá otce za volantem, co se stalo. „To auto před námi do táty skoro narazilo a policejní auto ho zastaví,” odpovídá otec. „To policie dělá?” ptá se syn. „Ano,” odpovídá otec. „Já chci být policista, až vyrostu. Chci zastavovat zlé lidi,” uzavírá syn.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám