Hlavní obsah

Desetimilióntá corsa

Právo, ši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V německém závodě automobilky Opel – v Eisenachu – se nedávno slavilo. Ve čtvrtek 24. ledna na něj připadla výroba celkově již desetimiliónté Corsy. Jubilejním modelem se stala Corsa ecoFLEX 1.3 CDTI s nízkými emisemi.

Foto: opel, Právo

Jubilejní corsu přišla vyprovodit na cestě z výrobní linky i celá řada hostů.

Článek

A nová Corsa ecoFLEX, kterou v Eisenachu vyrábíme, je modelem udávajícím trendy ve směru k ochraně k životnímu prostředí,“ uvedl ředitel automobilky Opel Hans Demant. Výroba opelů v závodě v Eisenachu se rozjela v roce 1992. Od srpna 2007 se tam linky začaly připravovat na corsu nové generace. Do související modernizace výrobních zařízení Opel investoval přes 150 miliónů eur.

Opel v závodech Eisenach a Zaragoza až dosud vyrobil asi 550 000 nových cors. Se 79 000 registracemi se Corsa stala nejúspěšnějším „mini“ v Německu za rok 2007. Verze Corsa ecoFLEX, poprvé představená na autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem loni v září, vyniká obzvlášť nízkými emisemi CO2. Je prvním z řady modelů „ecoFLEX“, které budou nejúspornějšími a nejekologičtějšími verzemi každé modelové řady značky Opel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám