Hlavní obsah

Daň z benzínu a nafty má stoupnout příští rok

ČTK, Vladimír Čechlovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Spotřební daň z benzínu by měla v příštím roce vzrůst o 80 haléřů na litr, daň z nafty by se měla zvýšit o dvě koruny na litr. Ministerstvo financí tak ve středu upřesnilo chystané daňové změny, na nichž se dohodli v neděli experti vládní koalice v rámci reformy veřejných financí.

Foto: Martin Vítek

Martin Vítek urazil při cestě na Nordkapp 8222 km - na kole.

Článek

Růst daní z pohonných hmot by se v plném rozsahu promítnul do vyšších cen u čerpacích stanic. Návrh ještě musí projít vládou a parlamentem.

Ještě na počátku dubna ministr financí Bohuslav Sobotka tvrdil, že se spotřební daně u pohonných hmot nebudou zvyšovat. Poté se z jednání představitelů vládních koaličních stran dostaly na veřejnost zprávy, že by ke zvýšení mohlo dojít od roku 2005.

Sněmovna bude v příštích dnech projednávat opakovaný návrh vlády na zvýšení spotřebních daní u tabákových výrobků a lihu. Původní zamítla opozice v polovině dubna kvůli nízké účasti vládních poslanců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám