Hlavní obsah

Dacia ukázala nové sandero a logan, proměna cenově dostupných aut je ohromná

Novinky, Marek Bednář

Dacie Logan, Sandero a Sandero Stepway brzy vstoupí do třetí generace, a to na nejmodernější platformě Renaultu, na níž stojí i současné clio. To mimo jiné znamená, že by v nabídce mohl přibýt i plug-in hybrid.

Foto: Dacia

Zleva Dacia Sandero Stepway, Logan a Sandero

Článek

Zhruba tři týdny před kompletním oficiálním odhalením zveřejnila automobilka Dacia prvních pár fotografií svých modelů Logan a Sandero modelového roku 2021. A už z nich je jasné, že se díváme na úplně nová auta, nikoliv jen velký facelift.

Foto: Dacia

Dacia Sandero a Sandero Stepway

Logan a sandero spolu se zvýšenou verzí Stepway vstoupí do třetí generace na platformě CMF-B, kterou využívá i současné clio - a to je po podvozkové stránce vynikající vůz. Velký skok se dá očekávat i zde, neboť dosavadní logan a sandero stojí na základě nazvaném M0, který je modernizovanou platformou B0, která slouží od roku 2002.

Jak funguje levné samořízení? Test Renaultu Clio s paketem poloautonomní jízdy

Testy

Ačkoliv to Renault zatím nepotvrdil, znamená to, že pod kapotou pravděpodobně uvidíme motory, které nabízí i současné clio, tedy litrový benzínový tříválec s možností pohonu na LPG a výkony 65 či 100 koní, nebo 1,3l 130k čtyřválec, vyvinutý ve spolupráci aliance Renault-Nissan s koncernem Daimler. Naftu by měl zastoupit čtyřválec 1,5 dCi 115 a možná přijde i plug-in hybridní verze E-Tech o 140 koních kombinovaného výkonu.

Foto: Dacia

Sedan Logan se schovává za hatchbacky.

Po stránce designu stojí za vypíchnutí ledková světla vpředu i vzadu s novým světelným podpisem ve tvaru písmene Y. Ten je vidět jak v denním svícení na přídi, tak i v zadních světlech.

Foto: Dacia

Jediné sandero vidíme i zezadu.

Interiérové fotografie na světě zatím nejsou, budeme si na ně muset počkat do oficiálního odhalení, které proběhne 29. září.

Foto: Dacia

Dacia Sandero Stepway a Sandero v nové generaci

Foto: Dacia

Dacia Sandero poslední generace

Reklama

Související články

Papež má nové auto. Jeho značku byste neuhodli

Papež František zavítal v červnu na třídenní návštěvu Rumunska. A aby tam nemusel kráčet pěšky, dostal speciální auto. Není to však Mercedes, nýbrž upravená...

Výběr článků

Načítám