Hlavní obsah

Cupra upraví nový leon ještě letos, nejspíš půjde o plug-in hybrid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci představení nového Seatu Leon, které nás čeká už tento měsíc, přinesla britská média informaci o tom, že nejsilnější verze modelu Cupra by mohla na trh dorazit s plug-in hybridní technologií.

Foto: Cupra 2x

Logo značky Cupra.

Článek

Nový leon už klepe na dveře, premiéra je naplánovaná na 28. leden. Arzenálu přitom bude mít dostatek poté, co po nových koncernových sourozencích Volkswagenu Golf a Škodě Octavia podědí již představené technologie.

Závodní Seat Leon si v nové generaci můžete objednat dříve než sériovou verzi

AutoMoto

Už nyní tušíme, že nový leon nejspíše přebere hodně designových prvků například od modelu Tarraco, ale duší a tvarem by měl zůstat takový, jak ho  jeho fanoušci znají. Na trh údajně dorazí třeba s 1,5litrovým benzinovým motorem, dvoulitrovým dieselem nebo plug-in hybridem. Otázkou však zůstává, co nabídne nejsilnější varianta od odnože automobilky, Cupry. Protože i ta je očekávána, samozřejmě už pod samostatnou značkou.

Jak uvádí britský list Autocar, právě u cupry bychom se mohli dočkat největšího překvapení a inovace, protože se údajně proslýchá, že nejsilnější leon bude zpočátku nabízen zákazníkům jako plug-in hybridní vůz se silným benzinovým motorem a elektrickým agregátem, které mají dohromady produkovat 241 koňských sil a auto poslat z 0 na 100 km/h přibližně za 6,5 sekundy. Samostatný dojezd na elektřinu pak má být podle Autocaru přibližně 56 kilometrů.

Seat poutá na nový Leon, bude si hrát se světlem

AutoMoto

V tuto chvíli není jasné, zda Seat svolí i k vytvoření verze Cupra R, která by mohla atakovat i hranici 300 koňských sil a měla by tak mnoho společného třeba s budoucím modelem Golf R, ale to už jsou čisté spekulace. Moudřejší budeme po premiéře standardního modelu.

Reklama

Související témata:

Související články

Seat představil elektromotorku s dojezdem 115 km

Seat nebude vyrábět a prodávat jen automobily. V rámci své elektromobility nabízí i elektrické koloběžky a nově také skútr. Postupně se tak rozšíří její záběr...

Výběr článků

Načítám