Hlavní obsah

Citroën Berlingo míří do Ženevy v extravagantním hávu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Extravagantní vzhled ve stylu crossoveru. Takový je nový lehký užitkový automobil Citroën Berlingo, jenž se ve světové premiéře ukáže na březnovém autosalonu v Ženevě. Postaven je na nové platformě EMP2.

Foto: Citroën

Citroën Berlingo (2018)

Článek

Berlingo je na trhu od roku 1996, nyní nově přijde třetí generace. Trh občerství vzhledem typickým pro crossovery této francouzské značky, minimálně při pohledu zepředu. Boční silueta i zadní tvary jsou celkem fádní (až na platové chrániče převzaté z modelu C3/C4 Cactus), připravené na jednoduchou adaptaci dvou dalších sourozenců, jež přijdou na trh později - Peugeotu Partner a Opelu Combo.

Berlingo je postavené na nové platformě EMP2, nabízet se bude v pěti- nebo sedmimístné variantě. Objem zavazadelníku vzrostl o 100 litrů na 775, respektive 1 050 l ve verzi s prodlouženou délkou. Ta se nabízí ve dvou variantách - 4,4 metrové a 4,75 m délce.

Foto: Citroën

Citroën Berlingo (2018)

Foto: Citroën

Citroën Berlingo (2018)

Trojice sedaček ve druhé řadě lze sklopit do roviny, a vzhledem k tomu, že přední sedadlo spolujezdce taktéž, není problém převážet i velmi dlouhé předměty - 270 cm u verze M a 305 cm u verze XL.

Adaptivní tempomat i udržování v pruhu

Komfortní příplatková výbava zahrnuje položky, na které jsme v „dodávkové třídě” dosud nebyli zvyklí: head-up displej, adaptivní tempomat s udržováním v jízdních pruzích, automatické přepínání potkávacích/dálkových světel, automatické parkování nebo bezklíčové otevírání.

Foto: Citroën

Citroën Berlingo (2018)

Nabídka motorizací bude zahrnovat benzínové přeplňované tříválce 1.2 PureTech - 110 a 130 koní (81 a 96 kW). Vzhledem k zaměření vozu je jasné, že v nabídce nutně musí být i diesely. Jsou celkem tři - s výkony 75, 100 nebo 135 koní. V nabídce bude šestistupňová manuální převodovka nebo osmistupňový automat.

Datum zahájení prodeje bude v druhé polovině letošního roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám