Hlavní obsah

Čínské Nio chce v Evropě prodávat malé elektromobily pod značkou Firefly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka Firefly chce nabídnout elektrické auto s cenou okolo 612 tisíc korun a možností vyměnit vybitou baterii za nabitou. Na evropské trhy má přijít v příštím roce.

Foto: Nio

Nio ES8 (Ilustrační foto)

Článek

Evropa se má už v příštím roce dočkat levných elektromobilů - ovšem nikoliv od domácích automobilek, nýbrž z Číny. Automobilka Nio oznámila plány zavést v Evropě značku Firefly, která chce nabídnout elektrická auta s cenou okolo 25 tisíc eur (612 tisíc korun).

Konkurencí má být Renault 5 a Volkswagen ID.2, které jsou dle dostupných informací také za rohem. Firefly má ovšem nabídnout výměnné baterie, což by zkrátilo čas potřebný k získání energie na další jízdu na jednotky minut.

Automobilce to už funguje u větších modelů, nyní podle webu Autocar probíhají úpravy na stanicích pro výměnu baterií tak, aby zvládly i menší baterie. Platforma, na níž mají elektromobily Firefly stát, má pracovat s napětím 800 V.

Spalovací Porsche Macan skončí v EU již na jaře 2024, důvodem překvapivě nejsou emise

AutoMoto

Jak budou vozy vypadat konkrétně, se zatím musíme nechat překvapit, stejně jako trhy, na kterých budou k dispozici.

Značka Nio aktuálně působí v pěti evropských zemích včetně Německa, značkami Firefly a Alps, která zase bude konkurovat drahým elektromobilům, například těm od značky Tesla, se však chce dostat do mainstreamu.

Čínská automobilka Nio představila telefon uzpůsobený pro majitele jejích vozů

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám