Hlavní obsah

Čínská verze Škody Octavie vypadá zezadu jako superb

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda začala v Číně nabízet omlazené provedení svého nejprodávanějšího modelu. V Číně octavii nabízí jako liftback a kombi, přičemž praktičtější verze vždy vypadá jako Octavia Scout, liftback má pak zezadu stejnou podobu jako superb.

Foto: koláž Novinky s použitím Škoda Auto

Nahoře čínská verze octavie, dole model Superb

Článek

Omlazená octavia dostala rozdělené přední světlomety, což je prvek shodný s již dříve představenou evropskou verzí. Do prodeje se dostala rovněž karosářská varianta kombi, ta čínská je díky oplastování shodná s provedením Scout, nabízeným v Evropě.

Nejmarkantnějším rozdílem na verzi liftback jsou pak zadní svítilny, které vypadají jako z aktuální generace modelu Superb. Podle Zbyňka Straškraby z tiskového oddělení vypadají podobně, zcela totožné ale nejsou.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia určená pro čínský trh. Combi vypadá jako evropská verze Octavie Scout.

„Modifikace se týkají zejména designu. Čínská verze octavie má více chromových detailů, pozměněný design infotainmentu a upravený design kožených sedadel,” uvedl pro Novinky.cz Straškraba.

Multimediální systém má po stranách tlačítka (na každé straně jedno), v evropské specifikaci je skleněný displej bez tlačítek a takřka vše se ovládá dotykem prstu.

Foto: Škoda Auto

Interiér čínské verze octavie

Octavia, v Číně nejprodávanější model Škody

Octavia je v Číně dostupná výhradně s benzínovými agregáty. Zákazníci tak dostanou čtyřválcové motory 1,2 TSI, 1,4 TSI nebo 1,6 MPI. Motory jsou ve výkonovém rozpětí 81–110 kW (110–150 k).

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia určená pro čínský trh. Combi vypadá jako evropská verze Octavie Scout.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Škoda Octavia (facelift 2017)

Škoda na čínském trhu působí již deset let. Za tu dobu zde prodala více než dva milióny vozidel. Nejprodávanějším je – stejně jako v Evropě – model Octavia. Dále zde Škoda nabízí superby, yeti, fabie a rapidy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám