Hlavní obsah

Čínská Chery chystá výrobu aut ve Španělsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská společnost Chery Auto je blízko dohodě o zahájení výroby osobních automobilů ve Španělsku. Oznámila to v úterý španělská vláda. Firma Chery je jednou z několika čínských automobilek, které prodávají v Evropě levné automobily, a to převážně s elektrickým pohonem, napsala agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Španělské ministerstvo průmyslu vyjádřilo přesvědčení, že dohoda o zahájení výroby v Barceloně bude dokončena v příštích dnech. Katalánská vláda uvedla, že jeden z jejích vysokých obchodních představitelů ve středu zamíří do Číny, aby se setkal se zástupci firmy Chery.

Agentura Reuters minulý měsíc informovala, že s firmou Chery jedná rovněž italská vláda, která se nyní snaží do své země přilákat další automobilku. Jediným velkým výrobcem automobilů v Itálii je nyní skupina Stellantis, mezi jejíž značky patří Fiat a Alfa Romeo.

Společnost Chery Auto zatím nemá v Evropě žádné výrobní aktivity. Ve Španělsku firma zahájila prodej automobilů v letošním roce, napsala agentura Reuters. Jde v současnosti o třetího největšího výrobce automobilů v Číně s 1 881 316 prodanými vozy v roce 2023.

Čínská automobilka XPeng rozšiřuje své evropské působení, míří i do Německa

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám