Hlavní obsah

Chystá Koenigsegg nový supersport? Novoroční přání to naznačuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédská automobilka Koenigsegg dost možná chystá nové auto - alespoň můžeme-li považovat záhadnou siluetu u novoročního přání za upoutávku. Tma v ní neskrývá žádný dosud známý model této značky.

Foto: Koenigsegg

Koenigsegg (Ilustrační foto)

Článek

Řada automobilek okolo Silvestra a Nového roku na sociálních sítích přeje všem svým příznivcům všechno nejlepší. Švédský Koenigsegg není výjimkou - ovšem jeho přání pro rok 2022 jednoho donutí se zamyslet.

„Drahý roku 2022, tady je naše novoroční předsevzetí - více špičkových výkonů skrz chytrou techniku a optimální design. Jdeme na to!“ stojí v textu příspěvku na Facebooku ze silvestrovského večera.

Zajímavější je ale obrázek v něm - ukazuje siluetu auta, která na žádný známý koenigsegg nesedí. Některé tvary připomínají tvorbu této značky z první dekády 21. století - zadní světla např. vypadají jako ta na modelu CCX z roku 2006, přední lízátko zase připomene model CCR z roku 2004.

Foto: Profimedia.cz

Koenigsegg CC8S, první produkční auto značky

Naznačují nám Švédové, že se během letošního roku můžeme těšit na nový supersport? Přece jen od představení gemery uplynuly už skoro dva roky. A letos to bude 20 let od chvíle, co Koenigsegg dodal své první auto zákazníkovi, model CC8S, takže bychom mohli spekulovat o nějaké poctě. Ať to bude jakkoliv, v nadcházejících měsících se jistě dozvíme víc.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám