Hlavní obsah

Chevrolet představí Cruze také jako hatchback

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalé Daewoo, nynější Chevrolet představí v Paříži model Cruze v karosářské verzi hatchback. Oproti sedanům je tento typ karoserie v nižší střední třídě u Evropanů oblíbenější. Cruze si konkuruje s vozy Ford Focus, Škoda Octavia nebo Renault Mégane.

Článek

Chevrolet uvedl Cruze jako sedan v minulém roce. Nyní představuje variantu hatchback, která by Evropany mohla více zaujmout. V Česku se Cruze moc neprodává, nicméně na trzích Dánska, Německa, Švýcarska, Itálie, Španělska, Portugalska a Velké Británie podle výrobce překonává prodejní plány.

Objem zavazadlového modelu Cruze hatchback se blíží k 400 litrům (přesné číslo výrobce zatím neuvedl). O motorech zatím nepadlo v krátké tiskové zprávě ani slovo, lze však očekávat, že nabídka bude stejná jako u verze sedan.

Škála motorů pro Chevrolet Cruze ve verzi sedan zahrnuje dva zážehové čtyřválce (1,6 l a 1,8 l) a dvoulitrový turbodiesel. Oba zážehové motory mají systém proměnného časování sacích i výfukových ventilů. Motor o objemu 1,6 l dává výkon 83 kW/114 k, jeho točivý moment vrcholí na hodnotě 153 Nm. Větší čtyřválec o objemu 1,8 l umožní výkon 104 kW/141 k a jeho nejvyšší točivý moment činí 176 Nm.

Šestnáctiventilový turbodiesel „common-rail“ o objemu 2,0 l se „chlubí“ výkonem 110 kW/150 k a solidní spotřebou: V kombinovaném cyklu se tento agregát spokojí s 5,6 l nafty na 100 km jízdy, což vozu propůjčuje akční rádius kolem 1000 km. Cruze s tímto agregátem zrychlí z 0 na 100 km/h za 10,0 s a jede až 210 km/h.

Nový pětidveřový hatchback Chevrolet Cruze se v Evropě začne prodávat v polovině roku 2011. Ceny budou oznámeny až před zahájením prodeje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám