Hlavní obsah

Chce Honda získat rekord Nürburgringu? Civic Type R zachycen na trati

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě Hondy Civic Type R jezdící osamoceně po Severní smyčce Nürburgringu mohou znamenat, že se automobilka snaží rekord této trati mezi předokolkami sebrat Renaultu Megane R.S. Trophy-R. Ten ho drží od roku 2019.

Foto: Honda

Honda Civic Type R

Článek

Nejen Mercedes-Benz by mohl být novým držitelem rekordu na Severní smyčce Nürburgringu, zdá se. V posledních dnech se tam objevily také dvě Hondy Civic Type R - osamocené a řízené velmi ostře. Ukazuje to video Mishy Charoudina na Instagramu.

„Zahlédl jsem dva civicy (a žádná další auta!) na trati, když jsme jeli na nákup. (…) Podmínky jsou dobré, teploty sání nízké, ale trať není tak studená jako včera. Teplota vzduchu je 9-12 °C. Pokud je trať suchá, existuje dobrá šance na hezký čas,“ stojí v popisku videa na Instagramu.

Honda s modelem Civic Type R v minulosti držela rekord Severní smyčky Nürburgringu mezi auty s pohonem přední nápravy, aktuálně však prvenství náleží Renaultu Megane R.S. Trophy-R s časem 7:40,1. V roce 2019 ho sebral právě tehdejšímu civicu Type-R zhruba o tři sekundy.

Honda představila ostrý, zároveň i decentní Civic Type R

AutoMoto

Je tedy víc než pravděpodobné, že se Honda bude snažit získat rekord zpátky. V minulosti vždy jezdívala takto na podzim a o čase informovala v rámci ženevského autosalonu v březnu následujícího roku.

Nic z toho neznamená potvrzení domněnek, že zachycené civicy skutečně jely o rekord, ale troufneme si to označit za velmi pravděpodobné. Nezbývá tedy než se těšit na zprávu, jestli bude hranice 7 minut a 40 sekund předokolkou poprvé v historii prolomena, či nikoliv.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám