Hlavní obsah

Česká automobilka Kaipan připravila auto pro náctileté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český malosériový výrobce aut Kaipan začne na konci roku nabízet kabriolet pro řidiče od 15 let. První hotové vozy Kaipan Baby se k zákazníkům dostanou zhruba za rok. Na výstavě Autoshow v Praze to řekl majitel firmy Kaipan Michal Hradský.

Foto: Jan Sadílek, ČTK

Český malosériový výrobce aut Kaipan představil 22. září na výstavě Autoshow v Praze kabriolet pro řidiče od 15 let. První hotové vozy Kaipan Baby se k zákazníkům dostanou zhruba za rok.

Článek

Kaipan Baby je nově vyvinutý vůz. Bude vybavený dieselovým motorem o objemu 440 ccm a výkonu 4 kW a bude mít maximální rychlost 45 km/h. Do budoucna firma počítá i s elektrickým pohonem s výkonem 4 kW a dojezdem 40 až 80 km. Cena za ujetý kilometr by měla být 35 haléřů. Předpokládaná cena vozu pak je 350 000 korun. V současné době se auto připravuje ke schvalování do provozu a v nabídce by se mělo objevit do konce roku.

Kaipan ze Smržovky měl dosud v nabídce tři modely. Auta využívají motory a podvozkové díly z vozů Škoda Favorit 1,3, Fabia 1,2 TSI nebo Škoda či Audi s motorem 1,8 turbo.

Vozy pro patnáctileté na českém trhu nabízí například značky Aixam, Chatenet nebo Ligier. Ceny začínají zhruba na 200 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám